Läs mer om

Korparna & nästet

Andy och Matti på klipporna i Ransvik

I Ransvik är havet och naturen är så närvarande och det är något som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Kärleken till naturen är grunden i allt vi förädlar i vårt kök och att få skapa upplevelser för alla sinnen är vår drivkraft.

 

Mötet mellan människor är något vi också uppskattar mycket. Att skapa de bästa förutsättningarna för ett givande möte mellan oss människor är en stor del av vad vi vill göra här i Ransvik och det är på något sätt inte något nytt för platsen. Här har möten mellan människor tagit olika skepnader genom åren och den mest intressanta var nog den första anledningen. 

Ransviks Havsveranda

Detta var faktiskt den plats där ”synden i Mölle” föddes. Ett begrepp som blev allmänt känt och det är en del av svensk historia. Varför? – jo i slutet av 1800-talet var detta havsbad i Ransvik den plats där män och kvinnor kom för att bada tillsammans som jämlika. Något som var mycket kontroversiellt vid den tiden. Vi tycker de var riktigt modiga som vågade bryta mot samhällets normer och gällande etikett.

Här kan du läsa mer om synden i Mölle.

Vi gillar att gilla olika och vi välkomnar alla som delar vår syn på att vi alla är av samma värde! Det är en förutsättning för ett fint möte om ni frågar oss.

Badplatsen är minst lika populär idag och det är här vi driver vår restaurang och café. Det är något alldeles extra! 

Så varmt välkomna och vi hoppas att ni kommer att uppleva lugnet av naturen, njuta av god mat och dryck med gott samvete och förtrollas av denna otroliga utsikt över havet! Och glöm inte dina randiga badkläder – det är en underbar plats för en simtur ihop! (och skulle du få ”spontan-feeling” på plats så hyr vi ut badhandduk till ett billigt pris).

Läs mer om oss i Kullaliv.